Waarom een professionele website jou en je bedrijf altijd meer oplevert dan je denkt

okt 24, 2022

Een professionele website laten maken is een behoorlijke investering. Althans, dat denken en vinden veel ondernemers vaak als ze prijzen zien of horen. Totdat je weet wat het jou allemaal oplevert. Dan zie je dat direct anders. Daarom heb ik het ook graag over een investering en niet over kosten. Want één ding is zeker: als jij een professionele website laat maken, bespaar je bergen frustratie, foutmeldingen én misgelopen omzet. Klinkt goed, toch? In dit artikel lees je alle voordelen van het uitbesteden van de website.

Een professionele website laten maken vs. zelf ‘prutsen’

‘Schoenmaker, blijf bij je leest’ is het bekende gezegde. Dat is voor webdesign niet anders. Jij als ambitieuze en succesvolle ondernemer doet jouw ding, ik het mijne. Laten we dat zo houden. Net zoals dat ik best een leuke foto kan maken met mijn telefoon, maak ik geen professionele foto’s die de krant halen. Dat geldt zo ook voor jou en professionele websites maken (of het moet zijn dat jij stiekem nog ergens verborgen talenten hebt).

Er zijn zó ontzettend veel zaken om rekening mee te houden. Dingen waar jij als leek helemaal geen weet van hebt. Dus: laat die professionele website maken door een professional, zodat jij je lekker met je core business bezig kunt houden. Dat scheelt je bovendien veel deleten, ctrl-Z en frustratie.

Een design dat 100% bij jou past

Het is leuk en aardig hoor: een beetje prutsen en gebruik maken van standaard templates. Maar of het écht mooi is en écht 100% bij jouw onderneming past? Ik gok van niet. Juist door een webdesigner – die hier echt verstand van heeft en ervaring in heeft – mee te laten denken, til je jouw website naar een hoger level. Met een professionele website straal je veel meer uit en bereik je tenminste écht jouw ideale klant.

En we weten het allebei: meer klanten bereiken die bij je passen, levert je ook meer omzet op.

Een vindbare en zichtbare website

De meeste ondernemers weten weinig tot niets van SEO. Ze hebben óf nog nooit van de term gehoord óf weten vaag wat het inhoudt. Maar daar is het ook wel mee gezegd. Begrijpelijk hoor, want SEO is een vak apart. Toch wil je natuurlijk dat jouw website vindbaar is als potentiële klanten op bepaalde zoekwoorden googelen. Ik vind het belangrijk dat dit goed geregeld is.

Weet wel dat organisch verkeer naar je website trekken écht een doel is waar je langer voor uit moet trekken. Het is van véél meer afhankelijk dan een SEO-proof website. Denk aan goede, converterende teksten, continu content toevoegen en updaten, linkbuilding, social media en laadsnelheid bijvoorbeeld.

Een professionele website heeft een goede laadsnelheid

Over de laadsnelheid gesproken. Van een trage website wordt niemand blij en Google al helemaal niet. Als je een professionele website laat maken, wéét je dat deze ook snel is. Snelheid is namelijk één van de belangrijkste dingen bij een goede website, anders haken bezoekers af. Weg potentiële klant. De laadsnelheid heeft alles te maken met:

  • De grootte van afbeeldingen;
  • Caching;
  • De hoeveelheid redirects;
  • De juiste webhosting;
  • Etc.

Je hoort het al: termen waar jij geen kaas van hebt gegeten. Lekker die professionele website uitbesteden dus, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

Foutmeldingen, SSL-certificaten en AVG

Van bovenstaande woorden worden maar weinig mensen blij. Toch zijn ze súper belangrijk. Helaas zie ik het maar al te vaak: niet-professionele websites zonder SSL-certificaat, met gekke foutmeldingen of zonder cookiemelding. Dat lijkt misschien onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben.

Wist je dat iedereen die gegevens verzamelt (met bijvoorbeeld een offerteformulier of bij betalingen) een cookiebanner moet hebben? En wist je dat een SSL-certificaat véél problemen kan voorkomen als het gaat om het hacken van je website?

Je complete website kan verdwijnen óf je kunt een fikse boete krijgen. Dus: een professionele website laten maken is zo’n gek idee nog niet.

Onderhoud voorkomt gedoe

Hierboven noemde ik het al: hacken. Gehackt worden is het laatste wat je wil als ondernemer. Toch zie ik het om me heen gebeuren. Kan dat voorkomen worden? Heus niet altijd, maar in veel gevallen wel. Het sleutelwoord? Onderhoud. Ik herhaal: onderhoud. En nee, dat is niet het leukste om te doen. Maar bij het laten maken van een professionele website neem je ‘gewoon’ een onderhoudspakket af. Dan ben jij van de ‘saaie klusjes af’ én zorg je dat je nooit in de problemen komt. Omdat ik het onderhoud zo belangrijk vind, bied ik dit ook altijd aan bij mijn klanten.

Jouw professionele website laten maken?

Je leest het al: genoeg redenen om niet zelf aan de slag te gaan, als je je bedrijf écht naar een hoger level wil tillen. Een goede, professionele website levert namelijk – samenvattend – veel voordelen op:

  • Een design dat 100% bij jou past
  • Vindbaarheid voor klanten binnen Google
  • Verbeterde SEO door goede laadsnelheid
  • Alles tot in de puntjes geregeld
  • Goed onderhoud en dus nooit meer frustraties

Alle bovengenoemde zaken zorgen uiteindelijk voor hetgeen we allemaal nastreven: meer omzet. Een professionele website laten maken is daarom een investering die je er altijd dubbel en dwars uithaalt. Ka-ching!

Wil jij ook een professionele website en jouw bedrijf opschalen?

Plan dan een afspraak in bij mij.

Tot snel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webdesigner janey kok

Janey Kok - Webdesigner uit Volendam

Hi! Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Laat gerust een reactie achter, ik vind het atlijd leuk om te weten of mijn artikel iemand heeft geholpen! Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Kijk eens op deze pagina

Even snel een vraag?