Hoe je van website bezoekers nieuwe klanten maakt.

sep 14, 2022

Het aantrekken van nieuwe klanten is vaak het doel van elke website. Maar hoe zorg je ervoor dat je het op de meest effectieve manier doet? En dat je juist de klanten aantrekt die je bij jouw doelgroep horen. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je hier het beste resultaat uit kunt halen zodat jouw website de juiste klanten aantrekt.

Er zijn veel manieren om nieuwe klanten naar uw website te trekken. Sommige bedrijven gebruiken verschillende marketingtactieken, terwijl anderen vertrouwen op SEO en goed webdesign. In de basis is het een kwestie van de juiste strategie gebruiken. Maar welke benadering u ook kiest, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website effectief is in het aantrekken van klanten die bij jou passen. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Zorg er allereerst voor dat uw website gebruiksvriendelijk is. Bezoekers moeten niet veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie. Houd uw navigatie eenvoudig en gebruiksvriendelijk en zorg ervoor dat al uw pagina’s correct zijn gekoppeld. Tegenwoordig worden websites vaker op mobiel dan op desktop bekeken, dus zorg ervoor dat je website responsive is en perfect werkt op alle verschillende apparaten.

Het design van uw website straalt uit wie je bent

Een andere belangrijke factor is het ontwerp/design van uw website. Het moet gemakkelijk te navigeren zijn en er professioneel uitzien. Als potentiële klanten worden afgeschrikt door het uiterlijk van uw website, zullen ze niet lang genoeg blijven om te zien wat u te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld na over de branding, welke kleuren en lettertypes je gebruikt. Hierin maak je vaak al onderscheid en trek je ook juist de klanten aan die hiertoe aangetrokken worden. Waarin ik zelf heel blij wordt van een chique website met bijvoorbeeld de kleur beige, zou ik al sneller doorscrollen als ik op een website kom waarin felgroen of felpaars gebruikt wordt. Dat is voor ieder persoon verschillend, denk daar dan ook goed over na bij het designen van je website. Waar zit je doelgroep, en waar houden zij van? Wil je nog meer tips lezen om te weten waar een goede website aan moet voldoen, check dan dit artikel nog even.

Content is key samen met de juiste call to action knoppen

Teksten op je website zijn eigenlijk het belangrijkste stuk van je website. Zorg er dan ook voor dat uw inhoud interessant en relevant is. Heb je een mooi stuk geschreven voor de over mij pagina, maar eindig je het stuk zonder een call to action knop? Dat is een gemiste kans, want waar wordt je bezoeker dan naar toe gestuurd? Nergens. De bezoeker gaat weer verder op een andere website en dat is een gemiste klant. Voeg daarom ook altijd een call to action toe aan het eind van je stuk tekst om te laten zien waar je de klant naar toe wilt leiden.

Maak gebruik van relevante artikelen, video’s of infographics.

Schrijf over onderwerpen waarin jouw doelgroep geïnteresseerd is en zorg ervoor dat uw informatie correct en up-to-date is. Door waardevolle informatie te verstrekken die mensen willen lezen of bekijken, kun je ze binnenhalen en overtuigen om klant te worden. Een van de beste manieren om dit te doen, is in de vorm van artikelen, video’s of infographics. Door artikelen toe te voegen aan je website zorg je er ook nog eens voor dat je beter gevonden wordt in google, want hoe meer informatie jij verstrekt hoe leuker google jou vindt;-).

Het gebruik van de juiste marketingtechnieken

Gebruik ten slotte effectieve marketingtechnieken om de aandacht op uw site te vestigen. Gebruik technieken voor zoekmachineoptimalisatie om ervoor te zorgen dat uw site bovenaan de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines wordt weergegeven. Een van de manieren om de vindbaarheid van je website in google te verbeteren is het doen van een grondig zoekwoordenonderzoek. Hierbij is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: op welke zoektermen wil ik gevonden worden? Door middel van dit zoekwoordenonderzoek weet jij waar jou doelgroep op zoekt in google en kun je deze zoekwoorden gebruiken in jouw teksten waardoor je hoger zult scoren in google en jouw ideale klant jouw sneller zult vinden. Ik raad mijn klanten daarom ook altijd aan om een zoekwoordenonderzoek te laten doen, ook al willen ze zelf hun teksten schrijven, want dan hebben ze in ieder geval de juiste zoekwoorden bij de hand die ze dan kunnen gebruiken voor hun teksten. Wil je meer weten over het laten uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek neem dan even contact op!

Om een nog groter publiek te trekken is het gebruik van online advertentiecampagnes ook nog een optie. Zorg er hier alleen wel voor dat je de juiste strategie gebruikt en de juiste tools want anders is het zonde van je geld. Ik zeg altijd, iedereen lukt het om een online advertentie op Facebook of Instagram te plaatsen, maar om de juiste advertentie te plaatsen die ook jouw ideale klant aantrekt heb je wel een strategie nodig!

Dus als u op zoek bent naar manieren om meer klanten naar uw website te trekken, zorg er dan voor dat u zich richt op zowel kwaliteitsinhoud als een goed ontwerp. Dit zijn essentiële ingrediënten voor een succesvolle online aanwezigheid.

Trekt jouw website nog niet jouw ideale klant aan, en wil je kijken waar dit verbeterd kan worden? Plan dan nu een strategie sessie in en dan kijken we samen hoe we jouw website kunnen verbeteren!  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webdesigner janey kok

Janey Kok - Webdesigner uit Volendam

Hi! Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Laat gerust een reactie achter, ik vind het atlijd leuk om te weten of mijn artikel iemand heeft geholpen! Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Kijk eens op deze pagina

Even snel een vraag?