7 tips voor het schrijven van sterke webteksten

jan 17, 2023

Goede webteksten zijn belangrijk omdat ze helpen om de gebruikerservaring en de zoekresultaten te verbeteren en de conversie te verhogen. De teksten moeten helder, informatief en relevant zijn voor de gebruikers en zoekmachines. Dit kan helpen om de gebruikers te overtuigen om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Bovendien kan een goede webtekst bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie, wat kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van o.a google en meer verkeer naar je website.

Hoe helpen sterke webteksten jou aan meer klanten?

Sterke web teksten kunnen helpen om meer klanten te trekken naar jou website, dit kan gedaan worden op een aantal manieren, zoals:

 1. Verbetering van de gebruikerservaring: Goede webteksten zorgen ervoor dat de gebruiker snel en efficiรซnt de informatie kan vinden die hij of zij zoekt. Dit kan leiden tot een positieve ervaring, waardoor de gebruiker waarschijnlijker is om terug te keren naar de website of een aankoop te doen.
 2. Verbetering van de zoekresultaten: Goede webteksten kunnen helpen bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) door relevante zoekwoorden te gebruiken en de zoekmachines te helpen begrijpen waarover de pagina gaat. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten, waardoor de website meer zichtbaar is voor potentiรซle klanten.
 3. Verhogen van de conversie: Goede webteksten kunnen de gebruiker overtuigen om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Dit kan leiden tot een verhoging van de conversie en meer klanten voor het bedrijf.
 4. Versterken van het merk: Goede webteksten kunnen helpen bij het opbouwen van een sterk merk door een consistente boodschap en tone-of-voice te communiceren. Dit kan leiden tot een grotere loyaliteit van de klant en meer mond-tot-mond reclame.

Waar herken je goede webteksten aan?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je goede webteksten op een website aan kunt herkennen, waaronder:

 1. Relevante informatie: Goede webteksten bevatten relevante en nuttige informatie voor de gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over producten of diensten, of tips en adviezen over hoe de gebruiker een probleem op kan lossen.
 2. Duidelijke structuur: Goede webteksten hebben een duidelijke structuur en zijn gemakkelijk te lezen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de tekst is opgedeeld in kleine alinea’s met duidelijke koppen en opsommingstekens.
 3. Zoekmachineoptimalisatie: Goede webteksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, door relevante zoekwoorden te gebruiken en de zoekmachines te helpen begrijpen waarover de pagina gaat. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten.
 4. Aansprekende tone-of-voice: Goede webteksten gebruiken een aansprekende tone-of-voice die past bij het merk en de doelgroep. Dit kan helpen om de gebruiker te betrekken bij de tekst en hem of haar aan te moedigen om verder te lezen.
 5. Sterke call-to-action: Goede webteksten bevatten een duidelijke en krachtige call-to-action, die de gebruiker aanzet om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop.

In samenvatting, goede webteksten zijn relevant, duidelijk, geoptimaliseerd voor zoekmachines, gebruiken een aansprekende tone-of-voice en bevatten een sterk call-to-action, waardoor het aantrekkelijk is voor de gebruiker en zoekmachine.

7 tips voor het schrijven van sterke webteksten

Er zijn een aantal tips die u kunt volgen om sterke webteksten te schrijven:

 1. Identificeer uw doelgroep: Voordat u begint met het schrijven van uw tekst, is het belangrijk om te weten wie uw doelgroep is. Dit kan helpen om de juiste toon en taal te gebruiken en om relevante informatie te bieden.
 2. Gebruik zoekwoorden: Zoekwoorden zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie. Zorg ervoor dat u de juiste zoekwoorden gebruikt in uw tekst, zodat zoekmachines uw pagina kunnen indexeren en vinden.
 3. Maak gebruik van koppen en opsommingstekens: Koppen en opsommingstekens helpen om de tekst overzichtelijker te maken en te structureren. Dit maakt het gemakkelijker voor de gebruiker om de belangrijkste informatie te vinden.
 4. Maak de tekst scannable: Veel gebruikers scannen een webpagina in plaats van de hele tekst te lezen. Zorg er daarom voor dat uw tekst scannable is door korte zinnen en alinea’s te gebruiken, en door gebruik te maken van opsommingstekens en koppen.
 5. Maak gebruik van een call-to-action: Een call-to-action is een element dat de gebruiker aanzet om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Zorg ervoor dat uw tekst een duidelijke call-to-action bevat.
 6. Gebruik foto’s en video’s: foto’s en video’s kunnen helpen om de tekst aantrekkelijker te maken en de gebruiker te betrekken bij de inhoud. Gebruik foto’s en video’s waar dat relevant is voor de inhoud.
 7. Test en optimaliseer: Ten slotte is het belangrijk om de tekst te testen en te optimaliseren op basis van de resultaten. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen.

Als je hulp nodig hebt met het schrijven van jouw webteksten, neem dan contact op! Ik werk samen met een aantal hele goede tekstschrijvers die de ervaring en kennis hebben om de juiste webteksten te schrijven die aansluiten bij jouw doelgroep en bedrijfsdoelen. We kunnen je ook helpen met een zoekmachineoptimalisatie zodat jij ook goed gevonden gaat worden in google. Klinkt interessant he? Stuur een berichtje en dan spreek ik je snel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webdesigner janey kok

Janey Kok - Webdesigner uit Volendam

Hi! Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Laat gerust een reactie achter, ik vind het atlijd leuk om te weten of mijn artikel iemand heeft geholpen! Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Kijk eens op deze pagina

Even snel een vraag?